Anulowanie zamówienia po stronie klienta.
FallenAlpha
Jako nowy użytkownik, który dotychczas zamówił dopiero od kilku Pań, mam pytanie. Po jakim czasie od złożenia zamówienia jest OK je anulować? Nie wiem czy jest tu jakaś niepisana zasada czy wszystko zależy od przypadku. Na razie wszedłem w interakcje, zamawiając od 2 Pań i muszę przyznać, że doznania są skrajnie różne. U Pani nr 1 (do czasu rozwiązania problemu nie będę używał jej nicku) złożyłem swoje pierwsze zamówienie. Stwierdziłem, że sprzedające wolą zdecydowanych, więc nie napisałem do niej przed tylko od razu kupiłem. Późnym wieczorem zalogowałem się na konto i widzę, zamówienie anulowane bez słowa wyjaśnienia. Stwierdziłem ok, może po prostu nie trafiłem w najlepszy moment. Napisałem do niej, czy mogłaby wyjaśnić dlaczego anulowała zamówienie i czy kolejnie zamówienia również będą anulowane, bo mi się podoba jej styl i mogę poczekać jeśli trafiłem w zły moment. Odpisała konkretnie, że ma problem i datę, kiedy będzie miała większy komfort nagrywania. Odpisałem, że nie ma problemu, poczekam i jeśli ma ochotę to mogę nawet wykupić opcję czatu tylko po to by pogadać o zmówieniu. Cisza. Stwierdziłem, że już nie jest zainteresowana i zabrałem moje pieniądze do Pani nr 2, słodkiej, miłej, kontaktowej(odpisującej, króciutko ale odpisującej jeszcze tego samego dnia), poleciały zamówienia. Gdy już nadszedł umówiony termin z Panią nr 1, dostałem tylko jedno zdanie informacji, że następnego dnia będzie dostępna od południa jeśli nadal jestem zainteresowany. Oczywiście jej odpisałem tego dnia, następnego również, dodatkowo po południu znowu złożyłem zamówienie. Od tego czasu Pani logowała się kilkukrotnie, nawet nie czytając moich wiadomości ale też nie anulując zamówienia. Pytanie czy za anulowanie zamówienia z mojej strony zostanie obniżona moja wiarygodność? Ja chce być w porządku i nie mam problemu z czekaniem(co może potwierdzić Pani nr 2) ale chciałbym być traktowany jak kupujący a nie jako nie wiem, przykry problem? Z góry dzięki za odpowiedź, Pani wyglądała fajnie ale chyba wolę wydać tą gotówkę na kogoś, kto zapewnia drugiej osobie minimum szacunku, Pań polecanych na forum nie brakuje :)
1
Paulinkowo
Ja sobie nie wyobrażam takiego zachowania jak Pan tutaj opisuje. Staram się z szacunkiem traktować klientów aby byc wiarygodna.
I lubię jak oni do mnie wracają :)
Myśle że poprostu źle trafiłeś.
Dla mnie najlepiej jest gdy klient najpierw zapyta czy zamówienie jest aktualne.
Rani Deepa
Dziewczyny, jak to jest: klient 5 stycznia zakupił film, pieniądze mam już na koncie, a dzisiaj zamówienie zostało anulowane. Co to znaczy? Facet obejrzał film i ci dalej? Ściągną mi pieniądze z konta?
SaraTheBunny
Niestety ciężko na to coś poradzić :c Nie każda sprzedająca tutaj traktuje tą pracę na poważnie i klientów z szacunkiem. A uważam, że jak najbardziej się wszystkim on należy. Z moich interakcji z klientami wynika że to niestety bardzo częsty przypadek, że podejście do klienta jest takie mocno na "wyjebce". Nie wyobrażam sobie osobiście nie odpisać, nie poinformować o opóźnieniu, czasami za zwykłe ( w moim odczuciu) sumienne zrealizowanie zamówienia dostaje pochwały za zaangażowanie. I mega mnie to smuci bo to już pokazuje poziom innych sprzedających. Klucz to znaleźć odpowiednią osobę, zacząć od kupna tańszych ofert żeby sobie kogoś wytestować i się nie przejechać.
Ps. Panie, żałujcie, bo nie wiecie co tracicie, bardzo polecam tego klienta, miły kontaktowy i kulturalny.<3
Miałem też ostatnio tutaj taka sytuacje z anulowaniem zamówienia przez dziewczynę ale jej po prostu odjebało bo wykupiłem ofertę u niej i taka sama u dziewczyny nr 2. Robiąc przelew dla dziewczyny nr 1 zamotałem się i nie zaznaczyłem "szybki przelew". A u tej drugiej dziewczyny zaznaczyłem i miała po 3 minutach. Napisałem do dziewczyny nr 1 jaka sytuacja że nie zaznaczyłem szybkiego przelewu, więc pieniądze będzie miała na drugi dzień koło godziny 12. Napisałem że jak DOSTANIE pieniądze to niech się odezwie. Wysłałem jej screen z tą sytuacją .Ale w tym momencie dziewczynie nr 1 wyjebało bezpiecznik i się odpaliła bo jakoś u tej drugiej zaznaczyłem a u niej nie. Zaczęła sapać, dyszeć Bóg wie co tam jeszcze. Koniec w końcu zgłosiła mój profil, napisała że oszukuje i kłamie. Więc zablokowali mi profil na 7 dni 🤣🤣 uwierz mi tak mnie zagotowala wtedy że na rękę była mi ta blokada (jak urlop) z drugiej strony mam screeny z tej akcji i po złości mogłem ją szybko pogrążyć wiadomością do administratora, ale stwierdziłem że nie warto się ścierać z takim przypadkiem 🤣🤣 czasami nerwy ze stali serio haha elo
Wiesz co dużo Pań jest tu tylko i wyłącznie dla hajsu, większość odpisuje tak jak mówisz krótko 2-3 zdania i adios plus zdarzają się nie ogary które olewają zamówienia, ja osobiście bardzo długo szukam zawsze odpowiedniej dziewczyny (nie mówię tu o wyglądzie) jak jest spoko "normalna" to zawsze chętnie coś kupię :) takie moje zdanie. Na pewno znajdziesz tu czego szukasz ale czasami potrzeba czasu
Myślę, że Pani powinna jakkolwiek Cię poinformować na temat zamówienia, co z nim itp. dwa razy miałem taką sytuację, gdzie sprzedająca logowała się codziennie po kilka razy kiedy ja oczekiwałem na realizację zamówienia z jej strony, ale nawet nie raczyła zajrzeć na czat, odpisać czemu tak długo. Dodam, że zamówiłem zdjęcia a czekałem na nie dosłownie tydzień i można powiedzieć, że tylko tydzień bo pomogła mi reklamacja w tamtej sytuacji rozwiązać problem...gdy Pani dostała informacje na temat zgłoszenia momentalnie wpadła na czat i zaczęła się tłumaczyć :) dla mnie to brak szacunku i po to jest anulacja żeby z niej korzystać. To są Twoje pieniądze, więc masz prawo wymagać zwrotu w takich sytuacjach.
CzarnaInez
Ja loguje się codziennie, spędzam tu sporo czasu, bo mogę sobie na to pozwolić.
Nie wyobrażam sobie nie odpisać, nie odczytać, choć rozumiem, że są różne sytuacje. Ale gdy ktoś jest aktywny i nie reaguje to traktowała bym to jaki brak zainteresowania/ olanie i bym anulowała sama chyba.
Generalnie też był na twoim miejscu w takiej sytuacji anulował. Będzie wtedy jeśli się nie mylę reklamacja. Majtkomat będzie ją rozpatrywał (w tej kwestii mogę się mylić), ale nie dziwię ci się. Natomiast generalnie anulowanie zamówień, które są w toku jest okropnie niesprawiedliwe i aż się dziwię że jest taka możliwośc na majtkomacie. Dziewczyna stara się, nosi rzeczy, wysyła zdjęcia a potem anulacja. Na szczęście reklamacje są rozpatrywane sprawiedliwie i jeśli kupujący jest nie fair, to zwroty są też odrzucane
sweet_and_spicy
Hej. Wszystkie Twoje anulowane zamowienia beda widoczne w panelu ktory my widzimy, niestety nie widzimy powodu anulowania. Osobiscie zawsze gdy widze jedno czy dwa anulowane to staram sie dac ten kredyt zaufania/wyjasniam rowniez jezeli cos mi nie odpowiada ale nie wiem jak reszta dziewczyn. Sprobowales napisac do dziewczyny nr 1 z pytaniem o zamowienie? Podala Ci date do kiedy bedzie zrealizowane? Jezeli nie zaczela nagrywania bo nie miala jak to zapewne jakos powinniscie sie dogadac co do anulowania, jezeli zaczela albo nagrala tylko jeszcze nie zdazyla przeslac to bylo by to slabe z Twojej strony :/