Czerwone i zielone flagi wśród kupujących

Gotka666
Drogie sprzedające podzielmy się co według nas zachęca i zniechęca do współpracy!
Mrs.Allice
Plusy: - Poprawna polszczyzna i znaki interpunkcyjne (przede wszystkim zakończenie pytania pytajnikiem ;) ) - Konkrety, nie pytanie się o to jak mi mija dzień tylko konkretne pytania w moją stronę dotyczące usług które oferuję - Brak pytań o to co jest łatwo dostępne w treści ogłoszenia czy mojego opisu - Grzeczna rozmowa. Nie musisz mnie od razu tytułować Panią (co jest mimo wszystko mile widziane), jednak kultura wypowiedzi i wzajemny szacunek jest ważny! - Nie targowanie się. - Rozumienie słowa "tak" i "nie", brak nacisku. Minusy: - Łamanie regulaminu strony - ja na pewno Cię zgłoszę. - Pisanie do mnie na temat innych sprzedających, a co gorsza pokazywanie mi ich zdjęć czy rozmów z wami! NIE ROBCIE TAK! - Kupienie oferty bez wcześniejszego kontaktu ze mną mimo jasnej informacji i w ofercie i na profilu, by przed zakupem upewnić się, że mam czas i ochotę na rozmowę - Wysłanie mi swojego zdjęcia bez mojej wcześniejszej zgody (kiedy nic u mnie wcześniej nigdy nie kupiłeś) - Pisanie "Dzień dobry, czy mogę zadać Pani pytanie?". To jest ogromny minus. Często nie odpisze od razu i zamiast móc uzyskać ode mnie odpowiedź jak tylko przeczytam Twoja wiadomość, to rozmowa się ciągnie, bo ja odpiszę "oczywiście, że tak" i teraz trzeba czekać, aż Ty będziesz dostępny i mi odpiszesz, kiedy ja nie mogę być dostępna. Rozumiesz problem? Pytaj od razu, jak nie będę chciała odpisać na nie to i tak nie odpiszę, niezależnie czy na początku zapytasz czy możesz je zadać, czy nie. - Rozumiem, że coś może być dla Ciebie za drogie, ale targowanie się jest po prostu niegrzeczne, gdzie na 99% to o co chcesz się potargować u mnie bez problemu znajdziesz u innej sprzedającej w atrakcyjnej dla Ciebie cenie.
Gotka666
U mnie gigantycznym plusem gdzie Uległy potem może liczyć na dużą przychylność jest na start napiwek lub wykupienie najtańszej oferty. Plusami też są: Zwracanie się do mnie odpowiednio Pytanie się czy może wysłać zdjęcie Czytanie opisu Wypisanie od razu pytań bez próby wyłudzenia sextingu Szczerość Chęć stałej współpracy Minusami są: Kiepskie statystyki Zadawanie cały czas pytań dodatkowych bez zakupu Pytania o oferty typowo dla Uległej(gdy wszędzie widać, że jestem dominująca) Zwlekanie z zakupem przez długi czas Nieumiejętność czytania ze zrozumieniem Wymuszanie sextingu i zdjęć Podawanie informacji kontaktowych lub osobistych(ryzyko bana)
Dirty_Diana_86
Zachęca: konkretny opis czego potrzebuje klient, męskie decyzję czyli zakupy po uzgodnieniu oferty, szacunek w rozmowie i chęć do zapoznania się z opisem i ofertami. Zniechęca: statystki kupującego, pokrętne pisanie, 1000 pytań do... bez zakupów, wciąganie w sexting bez wykupienia czatu.
Wyświetl 3 odpowiedzi