Jak wysłać paczke

DeadAngel
Cześć kochane czytałam tutaj troche o tym jak wyslac paczke ale szczerze dalej nie wiem bo zeby wydrukowac etykiete to powinna byc juz z danymi a z tego co wiem oni sami wysylaja dane.Mam na aplikacji inpostu nadac przesylke z danymi jakie majtkomat mi wysle i mam sama oplacic przesyłke czy jak?Nie spotkałam sie aby przy nadawaniu paczki przez apke inpost byla opcja drukowania etykiety a nie mam drukarki.Mogę etykiete cyfrową i wtedy numer przesylki napisac przy zamowieniu na majtkomacie???
Słodkadziewczyna21
Jeśli używasz aplikacji inpost to po opłaceniu przesyłki dostajesz kod ktory piszesz na paczce i specjalny kod do zeskanowania w paczkomacie
Mrs.Allice
Dosłownie po opłaceniu przesyłki przez klienta dowiesz się wszystkiego. Koszty wysyłki ponosisz Ty. W szczegółach opłaconego zamówienia masz dane, które musisz wkleić w nadanie inpostu. Dane są anonimowe, dlatego musisz później, po zapłaceniu etykiety i wygenerowaniu numery zamówienia, wkleić ten numer zamówienia w konkretne miejsce w szczegółach zamówienia. Etykietę albo drukujesz, albo wysyłasz bez drukowania. Nie wiem, jak się wysyła bez drukowania, ale chyba wtedy musisz to zrobić z poziomu telefonu. Jak chcesz wydrukować etykietę i sama nakleić to ja to robię z komputera. Dane do wysyłki są anonimowe, tylko paczkomat jest klienta. Na spokojnie w danych nadawcy możesz wpisać tam swoje dane, bo nikt tego nie zobaczy. Dlatego podaje się numer zamówienia w szczegółach zamówienia. Kupujący nie widzi tego z aplikacji inpostu tylko z majtkomatu, dlatego o nic się nie martw w tej kwestii. I polecam wziąć fakturę na osobę prywatną - zawsze wtedy, jakby biznes Ci się tu rozkręcił, możesz koszty wysyłki odliczać od kwoty, którą zarobisz. Zważywszy na to, że wysyłka jest darmowa, ale nie dla Ciebie 😉pamiętaj, by uwzględniać ją w cenie towaru, który wystawiasz. Podczas wystawiania oferty widzisz ile pieniążków finalnie do Ciebie dotrze, majtkomat ładnie to opisuje pod tą ceną, którą wpiszesz, odejmując te 17zł za wysyłkę. Wtedy widzisz ile zyskujesz na sprzedaży.
Wyświetl 1 odpowiedź
Anuaritka
Hej, hej. Musisz opłacić zamówienie z danymi które podaje ci majtkomat (kwestia anonimowości) i zanieść paczke do paczkomatu. Ja nigdy nie drukuje etykiet, wsadzam po prostu czyste paczki do skrytki, a kurier sam drukuje i nakleja. Także nie musisz się martwic o brak drukarki :) Wklejasz numer paczki z aplikacji do zamówienia i tyle
Wyświetl 8 odpowiedzi
SEXICZARNULA18
Etykietę możesz wydrukować w rossmanie jako zdjęcie lub poprostu w drukarni
Wyświetl 1 odpowiedź