Jakie stópki są najlepsze?
CandyCotton
Panowie stópkarze! Mam pytanie.
Jakie cechy sprawiają, że stópka jest atrakcyjna, a jakie nie?
Z cyckami i dupą wiadomo-duże, małe, sutki takie i owakie, wedle uznania, dupka jędrna i okrągła. A stopy? Jakie cechy wyglądu stópek są pożądane? Jakie stópki uważacie za piękne i podniecające, a jakie stópki są po prostu brzydkie i nieatrakcyjne?
1
Hej stópki mają być zadbane najlepiej gdy każdy paluszek jest mniejszy od następnego proste paluszki. Warunek dla mnie osobiście koniczny to doskonale zrobiony pedicure. Natomiast jeśli stopach widać,że skóra jest popękana jakieś haluksy to ciężko mi się takie coś ogląda. Gdy widzę piękne zadbane stópki jeszcze otulone w jakieś nylonki to miękną mi kolana. Lubię jeszcze jakąś biżuterię na stópkach też fajny akcent dodaję uroku kocham stópki 🖤
Moje ulubione to: szczupłe, rozmiar 35-38, opalone, pomalowane ładnie paznokcie albo nawet french pedi, drugi palec raczej nie powinien być dłuższy od pierwszego oraz ogólnie szczupłe paluszki, no i oczywiście rajstopy sprawiają że mógłbym oddać wszystko żeby je chociaż pomasować
Ale podsumowując najważniejsze jest żeby były zadbane.
już był taki temat, bo pamiętam że pisałem w nim. Co do stóp też są przeróżne gusta. Ja, tak jak z wieloma innymi rzeczami, mam odrębny gust.
Wolę duże stopy, chętnie powyżej rozmiaru 39-40. Jak we wszystkim, tak i tutaj najlepsza jest dla mnie naturalność, więc bose, bez haluksów, bez pościskanych palców, najlepiej zadbane bez pedicure, ale jakiś kolor też może być od czasu do czasu. Ale najważniejszy jest kształt, smukły, lekko wygięty łuk stopy i długie, tak samo smukłe palce. Paznokcie oby nie za krótkie i, tak samo jak u dłoni, żeby nie wyglądały jak poobgryzane.
To i tak jest ogólny opis takiego bliski ideału, a wiadomo że jest mnóstwo stóp mijających te preferencje, a i tak przyciągających uwagę. A i innych szczegółów jest tyle, że na całą stronę mógłbym się rozpisywać. To jest cała, istotna część ciała, tak cudownie nieregularna, że w każdym zakamarku można znaleźć coś, co je wyróżnia.
Dla mnie najlepszym rozmiarem do adoracji to zakres 34-39 choć i 40stką zadbaną nie pogardzę.
Uklad paluszkow stopa egipska w pierwszej kolejności w drugiej rzymska. Koniecznie pedi - biel, czerń , czerwień i french. Płytka paznokcia na równo lub ciut wiecej niz opuszek palca. Na stopie najlepiej szpila botek sandalek z odkrytymi paluszkami, ale dla mocnych zapachow to i balerina ;)
Musi być czuć tą stópkę najlepiej bo całym dniu w nylonowej skarpecie lub pończocha i rajstopa.
Uwielbiam wąchać, ssać lizać i je zalewać. Najmniej atrakcyjna dla mnie stopa to bez lakieru jakiegokolwiek i zbyt movno obciete paznokcie. Chyba najdluższy mój post ;) Całuje wasze stópki PANIE