Oceny ofert niezrealizowanych i poreklamacyjnych
Kotor
Co sądzicie o takich ocenach?
Pytanie do sprzedających jak i kupujących
0
Zdarzyło mi się wystawić jakąś ocenę jeden ale to przy mega olewaniu, wprowadzaniu w błąd , nie odpisywaniu itp. Czyli trzeba srogo nabroić :P. Generalnie nie stawiam niskich ocen . Mam dużą tolerancję :). No chyba że widać że ktoś ewidentnie sobie olał sprawę i nagrał filmik na odwal. Lekceważenia nie cierpię .
Wszystko zależy od czasu i oferty. Bo jeśli kupisz coś u mnie gdzie mam napisane, że zanim kupisz skontaktuj się ze mną, a ty tego nie zrobisz i ja nie mam akurat chęci czy możliwości zrealizowania oferty to nie powinieneś moc tego ocenić.
Jeżeli sprzedająca wycofa się, bo jednak nie podoła tej ofercie ale ci da znać, że jej nie zrealizuje to raczej też nie powinno być to oceniane i nie powinnyśmy się z tego tłumaczyć
Z drugiej strony jeżeli sprzedająca piszę ci dzień przed albo w dniu, w którym miało dojść do realizacji oferty to fajnie by było dać znać innym kupującym że się zostało olanym.
Podsumowując powinno być więcej kryteriów oceniania, przede wszystkim osobne do ofert które zostały zrealizowane i osobne do ofert nie zrealizowanych. I czas na zmianę oceny też powinien być krótszy, bo są osoby które potrafią szantażować nas sprzedające, bo inaczej zmienia ocenę 🤦♀️