Propozycja ulepszeń: oferty

sluga_alpha_couple
Witam, nie wiem w jakiej sekcji napisać ten post, zwłaszcza że nie jest on związany z ofertami moimi czy sprzedających, a jest jedynie propozycja ulepszeń dla portalu. Jako aktywny klient brakuje mi tutaj funkcji znanej z innych portali, jak np. taki jeden o nazwie zaczynającej się na V…ed - jest tam taka funkcja gdzie klient proponuje swoją cenę do oferty. Czasem uda się kupić coś taniej, a działa to tak: klient proponuje swoją cenę, sprzedająca ją akceptuje bądź odrzuca i dochodzi do transakcji. Przyznam szczerze że po paru latach tu spędzonych nie mam już ochoty rozmawiać z Wami sprzedającymi i pytać się każdorazowo o jakąś ofertę. W wielu przypadkach udało mi się wynegocjować dobrą w mojej opinii cenę i zakupić przedmiot, ale nie ukrywam że to ogólnie straszna strata czasu, zwłaszcza że wiele ze sprzedających to ameby umysłowe nie potrafiące złożyć poprawnie jednego zdania 🫣🤷🏼 i mające wybujałe ego kobiety choć człowiek z szacunkiem do nich zagaduje i pisze konkretnie. Oczywiście wiele Pan trzyma tutaj mega poziom zarówno samych ofert, jak i na czacie, więc chętnie do nich wracam co jakiś czas, ale to jest właśnie wyższy stopień wtajemniczenia u tych osób w sztuce sprzedaży, o czym świadczą u nich ilość sprzedanych rzeczy, materiałów cyfrowych jak i pokaźna ilość pozytywnych komentarzy. A teraz ewentualna propozycja jakby to mogło działać - przykładowy scenariusz step-by-step: 1. Sprzedająca wystawia ofertę z własną ceną, podczas wystawiania zaznacza opcję czy zgadza się na negocjacje, czy nie. Jeżeli zgadza się to: 2. Kupujący widzi ofertę, chce ją kupić, ma możliwość negocjacji ceny więc klika opcję: „zaproponuj”, przedstawia swoją propozycję ceny, np. 5zl taniej, klika wyślij, 3. Pani otrzymuje informację o chęci zakupu z nową ceną, ale się nie zgadza, proponuje obniżkę ceny o 2 zł taniej, 4. Klient otrzymuje w panelu z zamówieniami informację że jest zgoda z nową propozycją - akceptuję bądź odrzuca. 5a. Akceptuje - zamówienie się przelicza z nową ceną, klient widzi ją w panelu, opłaca i dochodzi do transakcji, 5b. Odrzuca - zamówienie w panelu klienta wisi jako odrzucona propozycja (lub zamknięta). Życie toczy się dalej Zapraszam do dyskusji, jestem ciekaw czy są tu sprzedające i klienci którym taką funkcjonalność by odpowiadała, zwłaszcza że dużo młodych sprzedających zaczyna sobie liczyć 19 zł za podjęcie rozmowy na czacie xD
BoyToy
😅🐕😅 ciekawe
BadMommy
Przeproś ładnie za swojego niegrzeczne zachowanie i do nogi.
Wyświetl 1 odpowiedź
Exclip
Super pomysł
Pani Alicja
Opcja sama w sobie by mi nie przeszkadzała, jeśli ktoś chce się w nią bawić. U mnie na pewno bym tego nie ustawiła.
Wyświetl 1 odpowiedź
Feetamateurgirl
Nie podoba mi się ten pomysł. Ceny majtek są bardzo zróżnicowane i każdy znajdzie sobie dobrą cenę:) targowanie mi nie pasuje. Obniżam ceny tylko jak są kumulacje zamówień i to też zależy od tego co jest kupowane. Nie popieram tego pomysłu ;)
Wiktoria
Jest tutaj taka różnorodność, że każdy znajdzie dla siebie odpowiednią cenę u odpowiedniej sprzedającej. W moim przekonaniu są to usługi luksusowe, a nie pierwszej potrzeby. Tak jak ja chodzę na paznokcie czy inne usługi i miałabym targować się z dziewczyną o 5 zł. Jeśli widzę, że kupujący jest „normalny” i nie próbuje nic wyłudzić, to chętnie rozmawiam o wszystkim nawet za darmo – oczywiście poza sferą seksualną. Więc nie, majtkomat to nie „V”. Z całym szacunkiem, ale pomysł słaby. Pozdrawiam.
Natix
Jestem na nie.
Wyświetl 9 odpowiedzi
JollyAurora
Absolunie rozumiem Twój punkt widzenia i wiem jak to działa na tej drugiej stronie ale tamta strona została stworzona z myślą o sprzedaży zbędnych zużytych rzeczy i tam opcja targowania się pasuje. Tutaj oferujemy usługi których normalnie nie dostaniesz na jakiejś innej stronie, sprzedajemy także swoją intymność i czas. Osobiście uważam że ceny tutaj u wielu dziewczyn są za niskie. Z amebami to zawsze będzie tak samo po obu stronach bo żadna z platform sprzedażowych czy nasza czy tamta o której wspomniałeś nie sprawdza podczas zakładania konta czy klient lub sprzedająca zna poprawną polszczyznę. Jeżeli jestem otwarta na negocjacje i widzę że klient jest w porządku ale go nie stać na coś to sama zapytam jaką kwotą dysponuje i postaram się dopasować uslugi do jego możliwości. Uważam że tak to powinno zostać bo naprawdę nie potrzebuję 150 wiadomości dziennie od ludzi którzy chcą się targować bo uważają że należy im się niższa cena. Przepraszam ale nic się nikomu nie należy. Mogę obniżyć cenę jeżeli relacja z klientem jest dobra i chcemy sobie wzajemnie pomóc a nie bo ktoś tego oczekuje.
Wyświetl 4 odpowiedzi
Shiva
Dawno nie czytałam tutaj tak ohydnie pozbawionego szacunku postu. "wiele ze sprzedających to ameby umysłowe nie potrafiące złożyć poprawnie jednego zdania i mające wybujałe ego kobiety". Poza tym błagam Majtkomat, aby żadnej negocjacji nie wprowadzili. Koszty prowadzenia tutaj sprzedaży są ogromne, my opłacamy wysyłkę, a pytań o zniżki i tak jest masa. Jakby to weszło, to miałybyśmy codziennie 100 powiadomień propozycji cen, na których byśmy zarobiły 5zł albo nic.
Wyświetl 13 odpowiedzi
Marysia01
Moim zdaniem to słaby pomysł, wtedy każdy kupujący będzie chciał się targować i to będzie utrudniało nam jako sprzedających pracę. Każda z nas zna swoją wartość i wystawia oferty z takimi cenami jakie uważa za słuszne Zgadzam się z @Kot.kot.kot Jeśli nie stać kogoś na jakąś ofertę to niech szuka innej, to nie targ
Wyświetl 4 odpowiedzi
Kot.kot.kot
I dobrze, że świeże dziewczyny już na wstępie znają swoją wartość. Dla mnie to byłby ogromny wstyd targować się z dziewczynami. Nie stać cię to znajdź tańszą ofertę, nie przyszedłeś na targowisko.
Wyświetl 10 odpowiedzi
Nemessia
Odniosę się do ostatniego zdania. 19zl to najmniejsza cena jaką można ustawić ;) 18zl już się nie da, więc sie nie dziw że tyle kosztuje zwykla rozmowa, bo chyba zapomniałeś że majtkomat pobiera aż 24% prowizji
Wyświetl 2 odpowiedzi
Roxane
Widzę i wady i zalety tego pomysłu, również jako użytkowniczka strony na V. Zaczynając od początku - również wiele panów to ameby, nie potrafią złożyć zdania, czytać ze zrozumieniem (czasami się ma wrażenie, że w ogóle czytanie przychodzi z trudem) i można tak wymieniać dalej. Więc funkcjonalność, która by mnie uchroniła przed dyskusją z amebami to zdecydowanie zaleta. Niestety na platformie na V nie działa to idealnie, często po odrzuceniu czyjejś oferty, osoba pisze z pretensjami, dalej proponuje śmieszne kwoty itd. Do tego widzę w wyobraźni te śmiesznie małe oferty, które kupujący są w stanie tu oferować, nie biorąc pod uwagę, że my musimy wtedy dołożyć do interesu. Bałabym się też spamu tych propozycji cen od kupujących. Mimo wszystko, wydaje mi się, że to całkiem niezły pomysł, w teorii może to zaoszczędzić sporo czasu wszystkim, ale ostatecznie raczej nie będzie to tutaj działać. Nie miałam z Tobą nigdy kontaktu, więc nie wiem czy Twoje wiadomości są faktycznie konkretne, ale możesz wierzyć, że tych mniej konkretnych wiadomości dostajemy znacznie więcej, nic dziwnego, że są osoby, które się przed tym chronią.
Wyświetl 1 odpowiedź