Przyjemność za wiedze-domina-uległy-doświadczenia i jak to działa

CandyCotton
Witaj 😈 jestem początkującą dominą i szukam doświadczonego uległego, który opowie mi o swoim fetyszu i wprowadzi mnie w świat bdsm. Czego oczekuję? -wiedzy, doświadczenia, wyrozumiałości -rozmów podczas których wcielimy się w rolę domina-uległy lub odwrotnie -wskazówek w trakcie sesji Co zyskasz? -darmowe sesje dominacji -pierwszeństwo i przynależność -przywileje w przyszłości Napisz do mnie na czacie, oferta nie jest dla wszystkich. Wybiorę odpowiednie osoby
CandyCotton
@mrs.Allice @sweet_and_spicy Dziękuję :) w 100% biorę teopinie, rady pod uwagę i dlatego właśnie powstał ten post. Mam nadzieje, że jeśli ktoś doświadczony wytłumaczy mi od podszewki skąd biorą sie jego uczucia, co lubi, jakie ma pozytywne i negatywne doświadczenia, oraz wypróbuję to na sobie to da mi to lepszy obraz na to wszystko i pozwoli mi tego doświadczyć bez rwania się na głeboką wode i błądzenia po omacku. Klimat bardzo mnie interesuje i chciałabym wystartować z dobrym początkiem, a nie odwalać kiepską „robote”
Wyświetl 3 odpowiedzi
Mrs.Allice
Podpisuję się pod słowa koleżanki niżej. Sama mam Pana i zapędy do uległości, stąd też wiem czego oczekują moi chłopcy i daje im tego samego. Nie testuje jednak na nich i zawsze trzymam się ich granic. Mimo chęci to nic nie może być robionego wbrew nikomu. Umiejętność zbudowania wspólnego świata, między dominującym, a uległym, wyznaczenia granic, strefy komfortu. Tylko pewne, znane ruchy, nie eksperymenty. Jeśli nie ma się tego w sobie to po prostu próbować na sobie, aby wiedzieć jakie efekty daje sama praktyka. Najlepiej być przez kogoś prowadzonym w tej kwestii, ale nie słuchać tego jak wykładu tylko próbować, doświadczać na własnej skórze. Myślę, że można nauczyć się dominacji, ale dużo praktyki i działania. Same chęci, że chcesz to poznać i się nauczyć, to już dużo. Do przodu i powodzenia ♥
sweet_and_spicy
Moja porada jest niezmienna w tej kwestii, zawsze powtarzam ze najpierw warto testować coś na sobie (u mnie proces nowych praktyk wygląda - pomysł- teoria z kimś znającym temat - praktyka na sobie - praktyka na kims). Dlaczego? Bo poznasz mechanizmy, będziesz wiedziała która część danej zabawy jest ważna. Bedziesz też wiedziała która część jest bardziej/mniej bezpieczna i to, czy lód parzy (przykład, uwierz że jak komuś odetniesz inne zmysły to lód może mu się przynajmniej przez chwilę wydawać zabójczy). Dominacja to nie same rozkazy, wyzwiska, "przebieranki" czy kontrola..to też (jak dla mnie to podstawa) umiejętność wpływania na drugą osobę, trzeba potrafić też zorganizkwać uległemu jego safe space. Często ma działanie terapeutyczne i trzeba mieć to na uwadze. Długi temat..za mało miejsca w jednym komentarzu
CandyCotton
Chętnie przyjmę również tutaj wszelkie porady i doświadczenia od uległych a także od domin