Pytanie do Administracji: podbijanie starszych postów
Mrs.Allice
Mój profil Moje oferty
W związku z chyba najczęściej poruszanym tu tematem postów mam pytanie do Administracji strony. Tutaj, bo prawdopodobnie nie tylko ja chciałabym poznać głośno wasze stanowisko w tej sprawie:
Jaki jest wasz stosunek do podbijania starszych postów, które zostały utworzone przez klientów?
Da się wyodrębnić wśród sprzedających dwa różne poglądy:
- bez sensu, bo osoba szukała tak dawno, że już nie przyjdzie i jest to zaśmiecanie forum podbijaniem starych postów
- z sensem, bo jak nie ta osoba, to ktoś inny może zainteresować się tematem, bądź szukać coś w podobnym stylu i znaleźć taki post z gotową bazą sprzedających, które już wyraziły chęć realizacji
Nie chcę się wdawać w polemikę co jest lepsze, a co gorsze, chcemy poznać wasze stanowisko w tym temacie.
11
MissElissaBat
Dlaczego zniknęły niektóre wątki? Tylko ja nie widze np. Sekcji z opiniami o klientach?
Generalnie, jeśli wątek jest nieaktualny od wielu miesięcy lub lat, nowy post nie ma sensu i można go uznać za spam.
Generalnie rzecz biorąc, jeśli jest to wątek dyskusyjny, odpowiedź na starszy post może mieć sens. Jednak jeśli dotyczy to np. zainteresowania klienta, które pierwotnie pojawiło się ponad miesiąc temu i teraz pozostaje bez odpowiedzi, nie widzimy w tym większego sensu.
Generalnie nie chcemy blokować nowych postów. Jeśli jednak sytuacja stanie się nie do utrzymania, możemy rozważyć np. automatyczne blokowanie nieaktualnych wątków. Rozważymy także dodanie nowych funkcji do forum, jeśli rzeczywiście będzie to miało sens.
czarna_koronka
No i właśnie czy za podbijanie takich postów można dostać ban za spam? Niby traktuje się starsze posty jako spam. Ja już nie wiem ☹️
Ann Batck
A ja jednak w polemikę spróbuję Cię wciągnąć. Zdarzyło mi się kiedyś podbić starszy post, wynikało to właśnie z drugiej przedstawionej przez Ciebie opcji. Przeszukiwałam forum w poszukiwaniu konkretnego tematu, który mnie mega interesował i znalazłam stary post faceta, który pasował do tego co szukałam jeden do jednego. Postanowiłam podbić post, tymbardziej że był on w tych kategoriach na dole, w których mniej osób się udziela i wyświetlałby się osobom, które szukałyby właśnie w tej części forum.
Zauważ również, że my dziewczyny nie widzimy czy konto jest już nieaktywne, dopóki konkretny facet do nas nie napisze. Również czymś innym jest podbicie starego postu w konkretnej tematyce, stosunkowo rzadkiej i niepowtarzającej się, a czymś innym pisanie "zapraszam do mnie" pod postem sprzed roku, gdzie gościu pytał się o skarpetki.
Jeśli chodzi o moje zdanie, to uważam, że na forum powinna być informacja, o tym, że konto jest usunięte. Ułatwiłoby to odpisywanie na wątki, ale na pewno nie powinno być banów za odpisywanie na stare posty. Może na przykład komunikat/ostrzeżenie przed dodaniem komentarza?