Pytanie o przesyłkę

Natsu
Hejka dziewczyny. Będę wysyłać pierwszą przesyłkę przez inpost i chciałabym się dowiedzieć od was, w jaki sposób to adresujecie. Czytałam że trzeba wydrukować kod do wysyłki,ale skąd go wziąć i jak on wygląda? Druga sprawa to taka że konto na inpoście mam ale chciałabym pozostać całkowicie anonimowa, aby nie było u klienta później mojego numeru telefonu , imienia , adresu itd. Dziękuje z góry za odpowiedzi. Ewentualnie jeśli pominełam coś w instrukcjach na stronie, to proszę powiedzcie mi gdzie to znaleźć.
hejtumartusia
Hej kochane, czy jest możliwość wysyłki przez pocztę Polską za granicę go klienta? ❤️ buziaki z góry dziękuję za odpowiedź - pytam tu bo nie chce tworzyć nowego wątku
Wyświetl 1 odpowiedź
Mrs.Allice
Dziewczyny wszystko już powiedziały. Dam Ci tylko radę - do przesyłki, jak będziesz wypełniać dane odbiorcy i adresata, kliknij, że chcesz fakturę na osobę prywatną. Jakby Twoja kariera tutaj się rozwinęła i musiałabyś się rozliczać z dochodu tutaj to koszty wysyłki będziesz mogła sobie dzięki temu odliczać. Fakturę już weź na swoje dane, faktury nikt prócz Ciebie (i ewentualnie urzędników) nie zobaczy. Nie ma za co!
Wyświetl 4 odpowiedzi
Ofelia.Rozalia
Majtkomat daje Ci całą instrukcję. Wchodzisz sobie na aplikację InPostu wybierasz rozmiar przesyłki a później dane odbiorcy, które podał Ci Majtkomat. Następnie klikasz dalej w aplikacji InPost i pojawia się nadawca, tam możesz śmiało zmienić swoje imię i nazwisko (nie możesz tylko zmienić adresu mail i numeru telefonu) lecz niczym nie powinnaś się martwić, ponieważ klient nie zobaczy Twojego numeru telefonu ani maila. To co podaje Ci Majtkomat czyli dane odbiorcy też nie są prawdziwe wszystko jest anonimowe :) Na samym końcu jak wypełnisz dane odbiorcy i dane nadawcy, zapłać w aplikacji InPost za paczkę np. blikiem. Jak utworzysz paczkę w paczkomacie wystarczy wejść na Majtkomat na zamówienie i będziesz musiała tam podać numer przesyłki, skopiuj ją z aplikacji InPost i wklej do zamówienia na Majtkomacie takim sposobem osoba, która zakupiła coś u Ciebie będzie widziała kiedy paczuszka do niej dotrze. Nie potrzebujesz żadnej etykiety na przesyłce, wystarczy zapakować paczkę, udać się do paczkomatu i zeskanować kod z telefonu, otworzy się skrytka i wrzucasz swoją paczuszkę na której nic kompletnie nie ma, więc klient nigdy nie pozna Twoich danych :)
Pani Alicja
Wchodzisz w zamówienie, które musisz wysłać. Tam pojawi się dokładna instrukcja tego, co trzeba zrobić. Wchodzisz sobie na stronę InPostu, wybierasz rozmiar przesyłki, wklejasz dane odbiorcy, które Majtomat Ci wygenerował. Własne dane możesz podać prawdziwe, numer telefonu, maila, wszystko. Też się tego na początku bałam, ale nasze dane są szyfrowane, więc nie ma czego. Drukujesz etykietę, to tam też dla potwierdzenia będziesz widzieć, że Twoje dane są ukryte, nie ma ich. Jeśli podasz swój niewłaściwy numer telefonu, to jeśli kupujący nie odbierze przesyłki, to też nie będziesz mogła jej odebrać. :)
julcia2001
Twoich danych nie ma na etykiecie, ale możesz utworzyć maila na potrzeby majtkomatu. na stronie inpost musisz wypisać i wygenerować etykietę, będzie to kod qr albo tabelka z kodem kreskowym.