Za ile powinny być skarpetki żeby je kupić
Venus
Co mogę zmienić lub poprawić w moich ofertach materialnych żeby był większy popyt na nie? Ceny, zdjęcia, może nazwa? Panowie co was przyciąga?
A może sprzedaż rzeczy to głównie dodatek do dominacji, której niestety u mnie nie ma?
1
Ja działam tu stosunkowo od niedawna ale przedstawie ci parę moich obserwacji i przypuszczeń:
Po 1 niezawodność: Zauważyłam, że u ciebie to tylko 80%. Klienci raczej chętniej wybiorą ofertę od sprzedającej, od której mają pewność, że transakcja przebiegnie bez przeszkód. Popracuj nad tym
2: O wiele więcej ofert sprzedaje mi się, gdy pokazuję twarz. Pewnego razu miałam kryzys i popadłam w lęk, że ktoś mnie tu znajdzie i pousuwałam wszystkie oferty i zdjęcia z twarzą. Sprzedaż drastycznie spadła. Wygląda na to, że kupujący bardziej cenią sobie świadomość, kto jest po drugiej stronie niż samo pisanie w ciemno i widok samych stópek. Zdjęcia z widoczną twarzą również sprzedają się znacznie lepiej.
3: Nie zaniżaj cen! Jak ktoś jest zainteresowany TWOIM "produktem" to 20zł w te czy we wte nie powinno robić różnicy, szczególnie przy obecnej wartości złotówki, więc obniżenie cen wcale nie poprawi ci sprzedaży. W tych czasach marna stówa to żaden majątek, a to, co tu sprzedajemy to towar wyjątkowy którego nie dostaniesz nigdzie indziej. I tak sprzedajemy moim zdaniem za tanio...
4. Wrzucaj dużo ofert typu czat i sponsoring, nawet jak wiesz, że i tak marne szanse że ktoś je kupi. Liczy się zdjęcie i tytuł. Poprawia to twoją widoczność. Po prostu, ktoś przeglądając najnowsze oferty zobaczy twoją śliczną fotkę i wejdzie na profil. Powoli będziesz zdobywać coraz więcej odbiorców. Wrzucając mało ofert mało kto cię zobaczy.